News

contact

5 marzo 2013

VICENDA "HORSEGATE"

A proposito della vicenda che ha investito l'industria alimentare nelle ultime settimane, Naba Carni vuole rassicurare i consumatori sulla genuinità e la sicurezza dei suoi prodotti.   La carne di cavallo è un alimento sano e nutriente e Naba Carni mette in atto tutti i controlli previsti dalla normativa italiana ed europea per garantire l’alta qualità e la sicurezza dei suoi prodotti.

21 dicembre 2009

Effect of horse meat consumption on iron status, lipid profile and fatty acid composition of red blood cell membrane: preliminary study

Italy is the highest consumer of horse meat among all European countries. Compared to others, horse meat is very high in iron (1), one portion (150 g) providing between one-third and one-half of daily recommended dietary intake

11 aprile 2009

"La Carne di cavallo", the horsemeat recipe book

The October issue of the magazine Cucina Italiana distributed the book La carne di cavallo, published in collaboration with Naba Carni. The book tells the story of a wholesome natural food that is full of nutritious properties. A gastronomic journey through history, quality and recipes, from Carpaccio al Lambrusco to the famous Tartare.